Wat kan een loopbaancoach?

Een loopbaancoach is iemand die de nodige kennis en vaardigheden heeft om jou te coachen binnen je loopbaan. Dat doet de loopbaancoach door gestructureerd, gerichte gespreksvoering en meestal in combinatie met passende oefeningen waaronder gerichte doelen opstellen. Uw loopbaanvraagstuk wordt met u besproken en er start een traject wat gericht is om uw vragen door uzelf beantwoord te krijgen.

Uitgangspunten

Het uitgangspunt is dat u de beste coach bent voor uzelf. Niemand anders weet u te motiveren als dat uzelf dat doet en kunt. U krijgt inzicht in uw sterke kanten en zwakke kanten. U gaat na hoe u deze inzet en wat het voor u betekent. Inzicht krijgen in uw drijfveren en deze te kunnen gebruiken bij uw persoonlijke en professionele groei maakt u inzichtvoller bij de volgende stappen die u zet. Hopelijk met volle passie, ambitie en zelfvertrouwen.

Pluspunten van een loopbaancoach

Een loopbaancoach kan heel goed luisteren. Hij luistert aandachtig naar uw loopbaanvraagstuk. Analyseert uw vraagstuk en stelt gerichte vragen waarmee u aan het woord blijft. Gaande weg in het gesprek geeft uw steeds vaker antwoord op veel onbeantwoorde vragen van uzelf. U leert steeds beter waar de oorzaken vandaan komen en pakt deze aan met de doelen die u later in het traject zult opstellen.

Lees verder over loopbaancoaches op www.loopbaancoach-info.nl.